William shakespeare a winter”s tale pdf

Skuespillene er oversatt til alle store språk og fremføres oftere enn andre dramatikeres skuespill. Han trakk william shakespeare a winter’s tale pdf antagelig tilbake til Stratford omkring 1613 hvor han døde tre år senere. Shakespeare skrev mesteparten av sine kjente verker mellom 1590 og 1613. På slutten av livet skrev han tragikomedier og samarbeidet med andre skuespillforfattere.

Mange av hans skuespill ble utgitt i utgaver av varierende kvalitet og grad av nøyaktighet i hans levetid. Hans egentlige fødselsdato er ikke kjent, men den er tradisjonelt blitt satt til 23. Han var sine foreldres tredje barn av åtte, og den eldste overlevende sønnen. To av Hathaways naboer postet obligasjonsgjeld den neste dagen som sikkerhet for at det var ingen hindringer for inngåelse av ekteskapet. Paret må ha arrangert seremonien i en del hastverk ettersom kansleren ved Worcester tillot at ekteskapslysningen ble lest en gang framfor de vanlige tre ganger. Annes graviditet kan ha vært grunnen for dette.

Hamnet døde av ukjente årsaker 11 år gammel og ble gravlagt den 11. På grunn av dette gapet har forskere tidvis referert til årene mellom 1585 og 1592 som Shakespeares «tapte år». En annen historie fra 1700-tallet vil ha det til at Shakespeare begynte sin teaterkarriere ved å sko hester for teaterkunder og andre tilknyttet teaterlivet i London. Shakespeare hadde vært en landsens skolelærer. William Shakeshafte» i sitt testamente. Ingen bevis har underbygget slike historier annet enn rykter etter hans død.

Shakespeare regnes gjerne som tidenes mest betydelige skuespillforfatter. Hans skuespill er blitt oppført i over 500 år, og han er forsatt den mest spilte dramatiker i verden. Shake-scene», som identifiserer Shakespeare som Greens mål. Greenes angrep er den første skriftlige benevnelsen av Shakespeares karriere i teateret. Shakespeare, som snart ble det ledende skuespillselskapet i London. Globe Theatre ble gjenåpnet av Dronning Elisabeth 2 i 1996 med stor ståhei og fyrverkeri. Globen var gjenoppbygget slik man mener det så ut på 1600-tallet.

Globen ligger rett sør for Blackfriars Bridge. Opptegnelser av Shakespeares eiendomskjøp og investeringer indikerer at selskapet gjorde ham til en velholden mann. Shakespeare fortsatte å spille i sine egne og i andre skuespill etter at han fikk suksess som dramatiker. Rowe en tradisjon om at Shakespeare spilte spøkelset til Hamlets far. Shakespeare delte sin tid mellom London og Stratford i løpet av sin karriere.

I 1596, året før han kjøpte New Place som familiehjem i Stratford, levde Shakespeare i sognet St. 1599, året hans selskap begynte å bygge Globe-teateret der. I sitt testamente etterlot Shakespeare den største delen av hans store eiendommer til sin eldste datter Susanna. Vilkårene ga instrukser at hun skulle gi dem videre intakt til «den første sønn av hennes kropp».

Familien Quiney fikk tre barn, som alle døde før de ble gift. Familien Hall fikk en datter, Elizabeth, som ble gift to ganger uten å få barn i 1670, og således avsluttet Shakespeares direkte slektslinje. Shakespeares testamente nevnte knapt hans hustru Anne som sannsynligvis ble gitt automatisk en tredjedel av hans eiendommer. Han gjorde imidlertid et poeng at å etterlate henne «min nest-beste seng», en testamentering som har ført til mye spekulasjon. En del forskere har sett på det som en fornærmelse til hustruen, mens andre har ment at nest-beste sengen ville ha vært ekteskapssengen og således rik på betydning. Stratford to dager etter hans død. To digg the dvst encloased heare.


Related Articles

The death of king arthur pdf

This is a featured article. Click here for more information. 5th and early 6th centuries AD. Arthurian literature thrived during

Fe electrical and computer practice exam 1 pdf

Free download lesson plan, resume sample and terms paper in PDF. Download or read online on sierrasafarizoo. The Greatness Of

Introduction to electric circuits 8th edition pdf

A three-lead thyristor is designed to control the larger current of its two leads by combining that current with the